Stage in Trier - Yoshin-blog - Yoshinkan Aikido 2013

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Stage in Trier

Gepubliceerd door in Stage ·

In het weekend van 8 en 9 juni was ik uitgenodigd om een stage in Trier te geven. Ik bezoek Trier al ca. 20 jaar maar had deze keer de bijzondere eer om de training te mogen leiden.
Bij een koele buitentemperatuur van ca. 27 graden hebben toch 18 Aikidokas de weg in de gezamenlijke “sauna” gevonden om aan een aantal zweetdrijvende activiteiten deel te nemen.

  
                                                                                                                                                                             
Een belangrijk punt stond op mijn agenda tijdens dit weekend, namelijk je houding en de lijn die je gedurende een techniek moet toepassen. Veel aikidokas vragen zich af waarom tijdens het uitvoeren van een techniek de beginsituatie goed is, en na elke stap de techniek minder soepel en effectief aanvoelt. Hieraan hebben wij hard gewerkt wat de kwaliteit van het uitvoeren van de technieken ten goede komt.           


                                                                                                                                                                                    
Na het harde werken werd iedereen ’s avonds beloond met een heerlijke BBQ en lekkere  biertjes. Zondag stonden nog twee uren training op het programma waar wij verschillende zelfverdedigingstechnieken en tactieken van het jiyu waza beoefend hebben.
Ik wil mij daarom voor de bijzondere gastvrijheid bij de organisatoren hartelijk bedanken!

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu